Wijzigingen Netbeheertarieven per 1 januari 2023

januari 3, 2023

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de netbeheertarieven vastgesteld. Een huishouden met een gas- en elektriciteitsaansluiting gaat volgend jaar 10,02 euro per maand meer betalen. De stijging komt vooral door de hogere energieprijzen.

De tarieven van netbeheerders zijn bij wet geregeld. Toezichthouder ACM bepaalt hoeveel netbeheerkosten ze bij consumenten en bedrijven in rekening mogen brengen. Die kosten zijn een onderdeel van de energierekening. De 3 grootste netbeheerders hebben een persbericht uitgegeven over de forse prijsverhogingen (tussen 20 – 50%) van de transportkosten, je leest ze hier:

Stijging transportkosten

Stedin – Netbeheertarieven Stedin 2023

Liander – Netbeheertarieven Liander 2023

Enexis – Tariefvoorstel 2023

BTW %

De tijdelijke verlaging van de btw op energie naar 9% per 1-7-2022 is teruggedraaid naar het reguliere tarief van 21% per 1-1-2023.

Vaker dan gedacht zijn op de transportkosten mogelijkheden voor een structurele besparing. Energie Excellent heeft veel ervaring op dit onderdeel en maakt bij iedere potentiële klant een vrijblijvende scan of er mogelijkheden zijn.

Meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken samen wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.