Inkoop Energie

Als je jaarlijks meer dan 50.000 kWh energie verbruikt en wilt besparen op je energiekosten, helpen wij je graag! Upload de jaarnota's van je energieaansluitingen en wij zoeken naar een scherper tarief. Vinden we een beter aanbod, dan regelen we het hele inkoopproces voor je, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is, terwijl wij zorgen voor de beste tarieven.

Iedereen wil een zo gunstig mogelijke overeenkomst met een energieleverancier. Het inkopen van energie is een dynamisch proces. Energie Excellent inventariseert de beschikbare gegevens van jouw afname profiel en individuele elektriciteit- en aardgasaansluitingen en neemt het gehele inkoopproces over.

Een scherp tarief door collectieve inkoop en het juiste inkoopmoment

Voordelen

Scherp tarief

De juiste leverancier voor jouw organisatie

Volledige ontzorging van het inkoop proces

Allereerst stellen wij een inkoopstrategie op, op basis van verbruik, wensen en de prijs. We houden rekening met markttrends, prijsfluctuaties en regelgevingen om ervoor te zorgen dat we de meest voordelige tarieven kunnen krijgen voor jouw organisatie!

Ook bepalen we samen de doelstellingen en informeren actief bij een schommeling in de markt. We geven advies over het beste inkoopmoment, en nemen de inkoop van energie van jouw bedrijf over.

Om het inkoopproces van jou uit handen te nemen, hebben we enkel het volume van de betreffende aansluiting nodig. Door ons de jaar en eindnota te overhandigen, hebben wij de juiste informatie, en kun jij je focussen op wat belangrijk is, ondernemen!

Door het inkoopproces van jouw organisatie door EAB Excellent over te laten nemen, ben je verzekerd van de scherpste prijzen voor energie. Daarnaast kunnen we naast de inkoop van energie ook andere energiezaken van jou overnemen. Interesse? Neem dan gerust contact op, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn!

Collectieve inkoop omvat het organiseren van gezamenlijke inkoopacties, waarbij wij namens onze klanten onderhandelen met energieleveranciers. Door de inkoopkracht te bundelen, kunnen we aantrekkelijke voorwaarden en tarieven krijgen, die individuele klanten zeerwaarschijnlijk niet zouden kunnen verkrijgen.

Naast het kiezen van de manier waarop energie wordt ingekocht, is het ook belangrijk om te letten op het moment dat de energie wordt ingekocht. Door verschillende factoren, zoals het weer en politieke factoren, zijn er zowel goede als slechte momenten om energie in te kopen.

Hierop inspelen en voorspellen wanneer deze momenten kunnen zijn is lastig en vergt de benodigde kennis. Bij Energie Excellent is deze kennis aanwezig, en kunnen we ervoor zorgen dat de energie voor jouw organisatie op het beste moment wordt ingekocht.

Afhankelijk van jouw bedrijfsvoering en mogelijkheden wat betreft het nemen van risico’s kiezen wij welke beurs bij jouw onderneming past.

Op de APX/EPEX markt krijg je de kans om actief bezig te zijn met het aankopen van elektriciteit. Op de zogenaamde dagmarkt worden de tarieven elk uur aangepast. Door te anticiperen op voorspellingen van schommelingen op deze markt, kun je op zeer precieze wijze energie aankopen. Vooraf is echter niet bekend hoe de energietarieven zich zullen ontwikkelen.

Het inkopen van energie op deze markt vormt daarom een strategie met risico’s, maar de ervaring leert dat deze markt de afgelopen jaren als de meest voordelige naar voren is gekomen. Afhankelijk van de bereidheid van jouw onderneming om dergelijke risico’s te nemen, kan dit dus een interessante optie zijn.

De ENDEX-beurs is een termijnmarkt, waarbij het inkoopproces voor energie op lange termijn plaatsvindt. Dit staat in contrast met de APX/EPEX-beurs, waar energie op de dagmarkt wordt verhandeld. Op de ENDEX-beurs wordt energie vooruit gekocht, met de feitelijke levering op een later tijdstip.

De prijs voor de overeengekomen termijn is vastgesteld, waardoor deze kosten vroegtijdig in jouw bedrijfsvoering kunnen worden opgenomen. Het inkopen van energie via deze markt biedt ook zekerheid voor jouw onderneming gedurende de overeengekomen termijn, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de energiebeurs in die periode. Echter, een belangrijk nadeel is dat je niet kunt profiteren van eventuele prijsdalingen, omdat de termijnmarkt niet dezelfde flexibiliteit biedt als de dagmarkt om in te spelen op actuele ontwikkelingen.

Onze klanten

Neem vrijblijvend contact op

Bezoekadres

Nederland:
Maanweg 174 2516AB
Den Haag
España:
Carrer d'Aribau 191
08021 Barcelona

E-mail

support@eabexcellent.nl​

Telefoonnummer

070 - 20 45 002