Factuurcontrole

De facturen die jouw organisatie krijgt kunnen complex zijn, met verschillende tarieven, heffingen en andere kostenposten. Door de facturen te laten controleren door Energie Excellent weet je zeker dat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk verbruikt, en dat de facturen altijd kloppend zijn!

In het verleden is gebleken dat er veel fouten worden gemaakt in de facturatie van energie, meetkosten en de facturen van de netbeheerder. Zonde als je het aan ons vraagt! Onze energiespecialisten staan voor je klaar om al deze facturen, met behulp van ons platform EAB Digitaal, te controleren en zo de nodige besparingen op te sporen.

Ons systeem zorgt voor een automatische controle op de facturen

Voordelen

Zekerheid dat de facturen correct zijn

Inzicht in jaarverbruik over de jaren heen

Structurele besparing

De tool die wij binnen ons platform hebben ontwikkeld controleert op verschillende punten, zoals:

  • De juistheid van belastingafdracht
  • Verbruik en opwek i.c.m. het gefactureerde bedrag door de leverancier en/of netbeheerder (NB: mits slimme meters)
  • Aansluitcapaciteit
  • Excessen in verbruik
  • Mogelijkheden tot besparing op meetkosten

Om jouw facturen te controleren, hebben we alleen een door jou ondertekende machtiging nodig. Hiermee kunnen wij de facturen opvragen bij de energieleverancier, indien je een grootverbruiker bent, anders vragen we de facturen op bij de netbeheerder.

Als er fouten worden ontdekt, ontvang je een gedetailleerd adviesrapport, en helpen we je bij het terugvorderen van te veel betaalde bedragen.

Naast de controle bieden we bij deze dienst ook de begrotingstool aan. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De begrotingstool hebben wij ontworpen voor onze klanten om inzicht te krijgen in de verwachten energiekosten van de huidige jaar, en om een prognose te maken van het volgende jaar.

Alle gegevens die we nodig hebben voor de factuurcontrole, kunnen we eveneens inladen in de begrotingstool. De tool berekent dan automatisch wat het verwachte energieverbruik en de hierbij horende kosten worden voor het komende jaar*.

Op basis van deze gegevens adviseren wij of het voorschot omhoog of omlaag kan worden bijgesteld. Dit bespreken we altijd uitgebreid met de klant, voordat we het doorvoeren.

* Vóór december gebruiken we de tarieven, netbeheerkosten en belasting van het huidige jaar. Ná december weten we de actuele kosten voor het volgende jaar, en kunnen we dus een goede prognose geven.

(Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave)

Onze klanten

Neem vrijblijvend contact op

Bezoekadres

Nederland:
Maanweg 174 2516AB
Den Haag
España:
Carrer d'Aribau 191
08021 Barcelona

E-mail

support@eabexcellent.nl​

Telefoonnummer

070 - 20 45 002