ontzorgen ondernemers, verlagen energiekosten EAB EXCELLENT | Inkoop
Energie adviesbureau, EAB, Den Haag
15352
page-template-default,page,page-id-15352,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

Inkoop

U hebt, als ondernemer, groot belang bij een zo gunstig mogelijke overeenkomst met uw energieleverancier. Het inkopen van energie is een dynamisch proces. Beursnoteringen en marktomstandigheden hebben vaak forse prijsconsequenties. De keuze voor de standaard levering van energie tegen betaling van de gebruikelijke aansluit-, en transportkosten of toch zelf een leverancier kiezen? Afhankelijk van uw afnamepatroon, looptijd en contract valt er vaak veel te besparen op de totale energiekosten.

Hoe realiseert Energie Excellent een besparing op uw energiekosten?

1. De energiekosten

Uw energienota bestaat uit drie elementen:

  • Transportkosten (vastgesteld door Energiekamer)
  • Belastingen (waaronder energiebelasting,
    overheidswege opgelegd)
  • Feitelijke leveringskosten
    (ongeveer de helft van uw totale energienota)

2. Inkoopproces

Energie Excellent inventariseert de beschikbare gegevens van uw afname profiel en individuele elektriciteit- en aardgasaansluitingen. Energie Excellent neemt het volledige energie inkoop proces over en zorgt voor:

  • Het opstellen van de benodigde volmachten
  • Een snelle schakeling bij de optimale inkoopmomenten
  • De precieze timing en de administratieve afhandeling achteraf

3. Leverancierselectie

Door volledige kennis over de energiemarkt en haar leveranciers weet Energie Excellent de juiste leverancier voor u te vinden. Door een strikt pakket van uw eisen en wensen zullen alleen de beste leveranciers worden geselecteerd. Naast scherpe prijzen worden zaken als service, beheer van het databestand en ervaring met factureringsmogelijkheden meegewogen.

4. Het moment van inkopen

Op dit moment worden er zelfs al prijzen voor over vier jaar op de markt verhandeld en deze kunnen “vastgelegd” worden. Deze prijzen schommelen vaak behoorlijk. Het is dan ook belangrijk om deze markt dagelijks in de gaten te houden, Energie Excellent neemt ook dit proces voor u uit handen.