Inloggen
arrow_upward

Energiebesparingsplicht

Als ondernemer ontkom je er niet aan. Heb je een verbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas dan ben je op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht.

EAB Excellent heeft een digitale tool ontwikkeld waarmee wij deze verplichtingen waarborgen. Je hebt inzage in de diverse erkende maatregelen, de voortgang en je word volledig ondersteund en ontzorgt door een van van onze specialisten.

Ontdek hoe onze digitale tool “EAB Digitaal” jouw organisatie kan ontzorgen.

Contact

Wat levert het mij op?
Met de digitale tool ben je compliance voor de verplichte energiebesparende maatregelen.

Wat kost het?
Voor de digitale tool en daarbij komende onsteuning en ontzorging betaal je eenmalig een bedrag afhankelijk van de grote van uw pand(en) en vervolgens jaarlijks tussen de €600 – €800 per locatie.

Wanneer speelt dit?
Per 1 juli 2019 is de informatieplicht energiebesparing verplicht voor panden met >50.000 Kwh per jaar. er vinden periodieke controles vanuit de overheid plaats. Als ondernemer dien je aan te tonen dat je bewust met verduurzaming bezig bent.

Tips & aandachtspunten

• Check het energieverbruik en of voldaan dient te worden aan de informatieplicht.
• Wie houdt zich binnen de organisatie bezig met energiebesparende maategelen?
• Stel een contactpersoon (facilitair manager) aan binnen de organisatie die zich met de opvolging bezig houdt.

Werkwijze
Wij maken een persoonlijk account aan in ons platform EAB-Digitaal. Hierin vind je de tool informatieplicht. Samen met een van onze specialisten vullen we de basisgegevens en nulmeting in. Vanaf dat moment stellen we een plan van aanpak op. Hierin beschrijven we welke maatregelen we gaan onderzoeken, implementeren en wat het tijdspad is. Nieuwe ontwikkelingen verwerken we direct in de tool. Op deze manier weten we altijd wat de stand van zaken is. Daarnaast verzorgen wij het indienen van maatregelen via het eLoket. Komt er een controle? Geen probleem. we stellen keurig een rapportage op en tonen aan dat er voldaan is aan de energiebesparingsplicht.

Onze klanten

+31 (0)70 20 45 002

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op